All_TypeTube

28 Kasım 2015 Cumartesi

Başka bir futbolcu Messi ve Ronaldo kadar iyi olabilecek mi?

Başka bir futbolcu Messi ve Ronaldo kadar iyi olabilecek mi?


Rekorları alt üst eden iki ismin seviyesini yakalayabilecek bir oyuncuyu canlı gözlerle izleyebilecek miyiz?
Lionel Messi mi, Cristiano Ronaldo mu? Son 10 yılda futbolseverler arasında en çok sorulan soru bu oldu. Herkesin bir fikri, herkesin bir favorisi var. Johan Cruyff gibilerine göreyse bu sorunun sorulması bile saçma.

"Çok iyi bir golcü olmak ile en iyi futbolcu olmak arasında büyük bir fark var" diyor Hollandalı efsane ve ekliyor: "Futboldan anlayan herkes bunu bilir. İnsanların Messi'nin en iyi olmadığını düşünebilmeleri bana çok saçma geliyor. Bunun Cristiano ile ilgisi bile yok. O da harika bir oyuncu, gelmiş geçmiş en iyi golcülerden biri. Ama Messi çok daha olağanüstü bir adam."

Ama Luis Figo'nun da aralarında bulunduğu bazı isimlere göre bu bir zevk meselesi: "Bu, beyaz havyar ile beyaz trüf mantarı arasında seçim yapmak gibi bir şey."

Tartışmaya açık olmayan bir şey var ki bu ikili son 10 yıldır birbirlerini daha da iyi hale getirdiler ve futbol tarihinin en önemli rekabetlerinden birini oluşturdular. Messi ve Ronaldo gol rekorlarını kırmakla kalmadılar, o rekorları yerle bir ettiler. Öyle bir istikrar seviyesi yakaladılar ki, 2008'den bu yana her Ballon d'Or ve bir tanesi hariç her Goal 50 ödülü bu iki isimden birine gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder